Hellada na talerzu- warsztaty Kuchni Lidla |
Hellada na talerzu to temat przewodni warsztatów kulinarnych Kuchni Lidla, w których miałam zaszczyt uczestniczyć w poprzedni piątek. To pierwsze tego typu warsztaty w nowej odsłonie Lidla, a także z nowym prowadzącym Teo Vafidisem.
Teo dzięki swojemu urokowi i poczuciu humoru sprawił, że warsztaty były prawdziwą przyjemnością i przeniosły nas choć na chwilę do tego pięknego kraju jakim jest Grecja. Nie jest mi ona obca, ponieważ wielokrotnie tam bywałam, zarówno na lądzie jak i wyspach i nieustannie jestem pod wrażeniem kraju, ludzi tam mieszkających oraz naturalnie kuchni.
Warsztaty odbyły się w Cook Up Studio na warszawskim Mokotowie. Wystrój zdecydowanie podkreślił temat warsztatów, ponieważ wokół było bardzo przyjemnie, sielsko i niebiesko, prawie jak w Grecji. Stoły zostały pięknie nakryte i odpowiednio przygotowane do wspólnego biesiadowania.
Po krótkim wstępie naszego szefa Teo zakasaliśmy ręce do pracy.
Menu było bardzo proste i niewymagające, jednak wskazówki udzielane przez prowadzącego okazały się bezcenne.
Przygotowaliśmy 3 potrawy.
Po wspólnym gotowaniu zasiedliśmy do stołu. A na koniec oczywiście wszyscy robiliśmy pamiątkowe zdjęcia.
Pozdrawiam koleżanki z którymi stworzyłyśmy świetną grupę :-)
Dziękuję Lidl Polska za zaproszenie i mam nadzieję, że to dopiero początek naszej wspólnej przygody!
Do kolejnego przeczytania i zobaczenia,
Agata
Widać,że warsztaty udane i to bardzo;)
OdpowiedzUsuńsmaczne warsztaty :)
OdpowiedzUsuńTakie warsztaty z Grekiem zawsze są najcenniejsze. Fajnie jest dostać wskazówki z pierwszej ręki. Bardzo doceniam kuchnię Teo, więc zazdroszczę uczestnictwa. Niewątpliwie było to niezapomniane przeżycie. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńFajnie, że Lidl organizuje coś takiego. Uważam, że to świetna okazja dla amatorów gotowania, żeby rozwinąc swoje umiejętności.
OdpowiedzUsuńFajna relacja :) Żałuję, że mnie nie było, ale niestety nie miałam z kim zostawić synka.
OdpowiedzUsuń