środa, 11 marca 2015

Koktajl ze szpinaku

Koktajl z selerem naciowym
Koktajl ze szpinaku
Koktajl ze szpinaku, tzw. koktajl zielony, mający działanie detoksykacyjne. Mój ulubiony sposób na bombę witaminową. Piję go zwłaszcza zimą i wczesną wiosną. Nie przerażajcie się składnikami, bo całość komponuje się wybornie i tak też smakuje. Uwielbiam ten koktajl i mogłabym pić go codziennie.



Koktajl szpinakowy

Przepis własny

SKŁADNIKI na 2 szklanki:
szklanka (baby) szpinaku pozbawionego łodyżek i dokładnie umytego
1 cienka łodyga selera naciowego
pół awokado (czasem dodaję banana)
3/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub ostudzonej zielonej herbaty (najczęściej 2 pomarańcze wystarczają)
sok z 1 limonki
1/4 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka miodu
liście mięty (najlepiej latem)

Do szklanej misy blendera wrzucamy szpinak oraz miętę (jeśli jej używamy), pokrojony seler naciowy, pokrojone awokado lub banana. Wlewamy sok z pomarańczy, przeciskamy limonkę, dodajemy miód i sól. Wszystko miksujemy na wysokich obrotach blendera i przelewamy do szklanek. Ozdabiamy liśćmi selera.
Pijemy od razu.

Bon Appétit!

Koktajl szpinakowy z awokado


zielony koktajl, detoks


Zielono mi!


Wiosenny detoks

5 komentarzy:


Dziękuję wszystkim za komentarze :) Mam nadzieję, że moje przepisy przypadną Wam do gustu :)
Fotografujcie potrawy z moich przepisów i przesyłajcie na maila: boronappeetit@gmail.com