piątek, 17 stycznia 2014

Kawa z Baileys


Kawa z likierem Baileys to świetne urozmaicenie dla zwykłej kawy zimową porą. Wzmocniona o irlandzki likier Baileys rozgrzewa i wprawia nas w zimowy nastrój. Warto ją przygotować w zimowe, weekendowe popołudnie, usiąść wygodnie z książką w fotelu i delektować się chwilą :-)
A jeśli macie ochotę na więcej baileysowego szaleństwa przygotujcie Baileys Parfait





SKŁADNIKI:
50 ml likieru Bailey's
100 ml świeżo zaparzonej kawy z ekspresu
ok. 60 ml spienionego mleka

Do szklanki wlać 50 ml likieru, uzupełnić szklankę do ok. 3/4 wysokości mlekiem, a następnie cienką strużką wlać świeżo zaparzoną kawę. Na wierzchu ułożyć dodatkowo piankę z mleka. Posypać czekoladą.


Bon Appétit!




4 komentarze:

  1. Szkoda, że nie piję kawy, bo wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja kawe pije i chetnie skorzystam z pomysłu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kawoszką nie jestem, ale na taką bym się natychmiast skusiła:)

    OdpowiedzUsuń


Dziękuję wszystkim za komentarze :) Mam nadzieję, że moje przepisy przypadną Wam do gustu :)
Fotografujcie potrawy z moich przepisów i przesyłajcie na maila: boronappeetit@gmail.com