Pesto szparagowe |
Pesto szparagowe to jest to!Pyszna, zielona pasta, kojarząca się z wiosną!Do pesto oprócz szparagów użyłam kilku innych składników, jakie dodaje się do tradycyjnego pesto. Jest bazylia, czosnek, oliwa, parmezan, a także porządna garśc szpinaku i mieszanka orzechów, pestek słonecznika z migdałami. Całość tworzy wyjątkową kombinację. Świetnie nadaje się do smarowania zgrillowanego chleba lub jako sos do makaronu. Pasuje do młodych ziemniaków, pizzy, chlebków z patelni, a w wersji rzadszej jako dressing do sałatek.
Jeśli chcecie ożywić jego smak dodajcie kilka listków mięty!
Zapewniam, że będziecie do niego wracać i na stałe wpisze się w Wasze majowe menu :-)
A już w kolejnym poście zaprezentuję prosty makaron z pesto szparagowym.
Jeśli chcecie ożywić jego smak dodajcie kilka listków mięty!
Zapewniam, że będziecie do niego wracać i na stałe wpisze się w Wasze majowe menu :-)
A już w kolejnym poście zaprezentuję prosty makaron z pesto szparagowym.